Grudzień to nie tylko pierniki i ciastka korzenne. W swojej przestrzeni kuchennej możesz wyczarować pyszne rogaliki. Oto mój przepis!
Składniki:
- 1 kg mąki krupczatki,
- kostka margaryny,
- 6 żółtek,
- 1 całe jajko,
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia,
- cukier waniliowy,
- śmietana 18% ½ litra,
- szczypta soli,
- 2 łyżki cukru,
- 3 łyżki kokosu
Sposób przygotowania:
- Podzielić na mniejsze części.
- Rozwałkować na kształt koła i podzielić na 8 części.
- Każdą część posmarować twardą marmoladą.
- Zwijać z nich rogaliki i piec na złoty kolor w temperaturze 160 stopni około 10 – 15 minut.
Warto sprawdzić temperaturę i czas pieczenia na swoim piekarniku – każdy piecze trochę inaczej.
Smacznego!
Świetny przepis 😍Warty zrobienia u siebie😍Bardzo dziękujemy 😘